Nog maar net schreef ik over mevrouw specht die steeds op bezoek komt, of ik doe weer een ontdekking. Het is namelijk niet alleen mevrouw specht die aan mijn spechtenblok komt peuzelen. Ook meneer specht komt op bezoek!

Ja, ik heb het toch echt heel goed gezien, mevrouw specht heeft een zwart achterhoofd. Ik ben zowaar nog door m’n foto’s gaan scrollen om het te checken. Het is duidelijk een mevrouw. Zeker weten.

vrouwtjesspecht
…zeker weten…

Vandaag is ze er weer, en ik grijp naar de camera die nog op tafel ligt. En terwijl ik sta te klikken, zie ik een duidelijk rood achterhoofdje. Wat?! Dit is MENEER specht! Er zijn er dus twéé! Ik heb ze tot nog toe altijd in hun eentje gezien, dus ik ging er onbewust vanuit dat het steeds dezelfde was. Maar, dit schept perspectieven! Misschien komen ze een keertje tegelijk! En ligt m’n camera in de buurt, en kan ik ze sámen op de foto zetten, gezellig! En misschien komen er kleine babyspechtjes! Weer van alles om naar uit te kijken… (sorry, ik laat me een beetje gaan soms 😁)

specht mannetje
menéér specht…
specht mannetje
.…zeker weten!

En dan schreef ik over biodiversiteit, hoe belangrijk dat is voor klimaatbestendige flora en fauna. Prompt valt er een mailtje in de box van de IVN, over de vernieuwde website, en… een gratis cursus “Biodiversiteit: de basis”! Alsof het zo moet zijn… gelijk aan de slag dus.

Wie doet er mee?

Zegt het voort!😃😉