Ik zou zeggen dat het voorjaar geen spinnentijd is, dan denk ik toch meer aan de herfst. Maar ik kom een aantal spinnetjes tegen die ik, nu ze nog klein zijn, wel schattig genoeg vind om even op de foto te zetten.

Het determineren van spinnen gaat me nog niet best af, dus ik moet wat hier en daar wat gokken…😉

Dit prachtige minispinnetje hangt aan een minidraad in z’n miniweb mooi te wezen. Een jonge driestreepspin (Mangora acalypha)?

jonge driestreepspin

Op een rozenblaadje zit deze kleine rakker z’n zonden te overdenken.

spin op rozenblaadje

Je blijkt lekker te kunnen zonnebaden op zo’n jong prunusblaadje, als je maar klein genoeg bent. Misschien is dit een jonge tuinrenspin (Philodromus aureolus)?

tuinrenspinnetje?

Dit heb ik wel vaker. Ik maak een foto van een piepklein roosje, je weet wel, van zo’n piepklein potroosstruikje van 15 cm hoog, zie ik later dat daar een heeeel klein spinnetje op zit… Zo zie je maar weer, je ziet dus continu dingen over het hoofd 😀

piepklein spinnetje

Deze is niet zo klein en ook niet zo onschuldig, als je het vraagt aan de lunch van deze schorsmarpissa (Marpissa muscosa). Maar ik moet wel ontzettend lachen als ik z’n gezicht uitvergroot… is toch net een muppet of zo?!

En dan zie ik een bijzonder soort mosje of zo op een steen van m’n zitmuurtje, wat apart! Even inzoomen zodat ik kan uitzoeken wat het is. Nou heb ik de clou natuurlijk al verklapt, maar… het blijkt te bewegen. Het is een nestje pieieieiepkleine kruisspinnetjes! Die ik echt niet leuk vind in m’n gezicht als ik aan het eind van de zomer door de tuin loop. Maar deze zijn echt cute! Ehm…. of ben ik nou raar?

En ook nog even 2 seconden in HD 😁:

Tot kriebels!