Nou moe! Er heeft iets op m’n terras zitten bouten! Niet ergens achter de heg of in de border, maar gewoon pontificaal op het terras! Die moest zeker hééél nodig… Maar heeft wel de tijd genomen om op dat plekje effe uitgebreid meerdere drolletjes te draaien…

Wat vies, denk je dan, maar ondertussen ben ik helemaal geïntrigeerd. Wie is dit geweest?

egelpoep?
…de stenen zijn 5 cm breed…

Het is vrij zwart, gedraaid, en geen klein poepje. Geen ronde konijnenkeutels. Te klein voor een kat of hond (hoe groot poept een chihuahua eigenlijk?)… Te groot en lang voor een muis of rat. Een egel? Er lijken wel stukjes slak of zo in te zitten… Maar het is wel veel voor een egel, of niet? Of een mol dan? Daar schijn je nooit uitwerpselen van te vinden… Een boommarter? Hebben we te weinig bomen voor hier… Een wezel of hermelijn? Toevallig zagen we gisteren een stukje verderop iets over de weg hupsen, waarvan ik nog steeds niet weet wat het was… Een soort lange dunne eekhoorn, maar dan met een iets dunnere staart. Maar een wezel heeft een kort staartje, dus… ik ben lost. Ik heb dat al vaker gehad, ze zijn altijd zo snel dat ik het niet goed zie.

Nou ja, ik zal er wel nooit meer achter komen. Voorlopig hou ik het dan maar op een egel. Misschien wel die van die ontmoeting laatst! Maar wie het weet mag het natuurlijk zeggen, suggesties zijn welkom 😉

Die wildcamera moet nou toch eens aangeschaft worden denk ik… 😁