Ik had, bij het schrijven van het stukje over insecten Spinnen en zo, een paar foto’s van vlinders achtergehouden met de gedachte: morgen ga ik eens op vlinderjacht. En alsof ze dat gehoord hebben, had ik er ineens een stel op bezoek! De doorsnee meestgetelde vlinders weliswaar, maar ze zijn prachtig om te zien die kleurige beestjes. Van dichtbij blijken sommige best harig te zijn! Ik wil gelijk een echte camera hebben om dat roltongetje nou eens goed te fotograferen hihihi… En die koolwitjes, daar moet je denk ik een sportstand voor hebben, die blijven ECHT NIET stilzitten!

Een hele zooi atalanta’s. Op nummer 1 bij de vlindertelling dit jaar, maar ik had ze nog nauwelijks gezien. Kennelijk is er nu een groep uitgekomen, die mijn dropplant lekker vindt!

En deze is toch schattig, zo samen naast elkaar…

atalanta plus hommel

Een bont zandoogje. De foto is van een paar weken geleden, en ik moet eigenlijk zeggen dat ik er op dit moment nog maar weinig zie.

bont zandoogje

En dan die distelvlinders… Ineens zijn ze er, overal! Op Twitter zie ik dat de Engelsen er verschrikkelijk veel hebben rondvliegen. Ik vind ze wel apart, omdat er zo’n verschil is tussen het ene of het andere exemplaar, en vanuit iedere hoek zie je weer een andere kleur en tekening.

En ook de onderkant van de vleugels is mooi getekend.

distelvlinder

Van de zandoogjes, weer eens een andere: het oranje zandoogje.

oranje zandoogje

Piepklein, maar toch een mooie tekening, deze stippelmot.

stippelmot

Ook een algemene vlinder, maar aan het begin van de vlindertelling dit jaar waren er grote zorgen… Er waren maar een fractie van het normale aantal kleine vossen geteld.

Even een kwart slag gedraaid: dit vond ik toch wel erg leuk. Drie soorten in één foto: een atalanta, een distelvlinder en een kleine vos!

drie vlinder

Het liefste wil je natuurlijk een bijzondere, weinig voorkomende vlinder zien, maar ik heb me ook héérlijk vermaakt met het bestuderen van deze ‘gewone’ fladderaars!