Het was me ontschoten, maar ik werd er op ruwe wijze aan herinnerd door de factuur van mijn hostingprovider in m’n mailbox. Er is weer een jaar voorbij, en dat betekent dat dit blog nu 5 jaar bestaat… een mini-jubileum! In totaal ruim 350 blogposts, dat valt me niet tegen van mezelf. Het begon als een probeersel, een beetje van me af schrijven, relativeren, en gewoon in de ruimte kletsen over wat me bezighoudt. Vooraf had ik niet eens verwacht online zulk leuk contact te hebben!

Maar… het is maar een hobby. Ik ben maar een amateurtje. En ik schrik nu van de factuur. Waar die in het eerste jaar rond de 102 euro lag, betaalde ik vorig jaar veel meer dan het dubbele. En nu staat er maar liefst een bedrag van 389 euro op de nota! Sorry hoor, dit gaat toch nergens over? Zelfs met een inflatie van 15% kom je nog niet op zo’n gigantische verhoging. Hebben jullie de verwarming op 30 graden staan of zo?

Dus, weer iets om over te twijfelen. Is het de moeite nog wel? Gekscherend hebben we het over krimpflatie, graaiflatie en allerlei andere manieren waarop de inflatie misbruikt wordt om de zakken te vullen. Maar wat is dit? Blogflatie? Amateurbloggers een poot uitdraaien?

Nee, ik moet hier toch even over nadenken, … het moet wel een beetje betaalbaar blijven.