Jaja, ze zijn echt! Na het nieuwsbericht dat er flamingo’s waren neergestreken in Zuidholland, was ik toch wel heel benieuwd! En dus stapten we op de fiets, op zoek naar flamingo’s. In januari. In Nederland. Bizar.

Lang hoeven we niet te zoeken als we in het gebied aankomen. In de verte zien we een hele groep mensen staan, en allemaal uitgestalde fotoapparatuur. En inderdaad, daar heb je ze… Echt een heel raar gezicht, zo in dat Hollandse landschap, drie van die roze apparaten. Het zijn er nog maar drie, de rest is inmiddels gesignaleerd bij de Rottemeren, zo vangen we op van een fotograaf een stukje verder.

Ja, dit is weer zo’n moment dat ik best een goede camera zou willen hebben. Er staan fotografen met lenzen van een halve meter, indrukwekkend, compleet met camouflage. Het drietal gasten staat op de bekende manier op één poot te slapen in het ondiepe water. Zo heel af en toe komen er even koppies tevoorschijn, om vervolgens snel weer onder de vleugels te verdwijnen.

Ik sta te wiebelen met m’n ingezoomde pocketcamera en kan er niet meer van maken dan dit. Dus voor prachtige foto’s moet je even op internet zoeken. Het is meer voor m’n eigen beleving: het is ècht! Ik heb het niet gedroomd! En het was geen grap!

Het schijnen trouwens Chileense flamingo’s te zijn uit een vennengebied in Duitsland. En het schijnt helemaal niet zo uniek te zijn. Nou, voor mij is het wèl de eerste keer.

P.S. Dat groepje bergeenden op de achtergrond vind ik óók heel mooi! Die zullen wel beledigd denken: nou nou, wat een drukte om die carnavaleske gasten daarzo! Of, misschien hebben ze eindelijk eens een rustige dag voor zichzelf… 😁

flamingo's