Vorig jaar om deze tijd schreef ik over de leuke eendenstelletjes die ik hier steeds tegenkom. Mijn buurtgenoten. En bijvoorbeeld de loopeenden, die vormden een wonderlijk trio, van twee witte en een zwarte eend. Ergens vorig jaar was één van de witte een tijdje uit beeld, en ik begon me zorgen te maken. Tot er plotseling uitbreiding was… en het gezelschap inmiddels bestaat uit twee witte, een zwarte en een lichtbruine loopeend. Gezellig! En intussen steeds geen idee hoe het zit met de man-vrouwverhouding.

Tot nu. Want. Ik zie ineens een krul. De Krul. En ik heb echt weet-ik-niet-hoe-vaak staan kijken, van alle kanten, naar die konten, maar er was met geen mogelijkheid een krul te ontdekken.

En nu dus wel.

De zwarte heeft een krul. En één witte heeft een krul. Het zijn dus inderdaad twee paartjes! Nou ja, daar lijkt het in ieder geval op. Ze zijn namelijk wel steeds met z’n viertjes. Maar nu weet ik dus: het zijn twee woerden en twee… “gewone” dameseenden. De witte man is ook iets groter dan de witte vrouw, kan ik nu vaststellen.

loopeend staartkrul
…De Krul, nummer 1…
loopeend staartkrul
…De Krul, nummer 2…

De komende tijd nog even goed opletten, om te ontdekken wie er bij wie hoort! 😉