(Tijdens onze minivakantie op de Veluwe hebben we heel wat afgewandeld en -gefietst. Dat was natuurlijk een uitgelezen kans om onderweg te spieden wat ik voor plantjes en beestjes zie.) Over de beestjes schreef ik al wat. In deel 2: paddenstoelen (hoewel ik nog steeds een voorstander ben van paddestoelen zonder die rare tussen-n).

En deze keer geen verhaal erbij. Verzin zelf maar iets leuks: met een kabouter, of elfjes, of gewoon lekker eten… Fantaseer er rustig op los. (Het komt erop neer dat ik te ze weinig bestudeerd heb om ze goed te kunnen determineren. En van alleen een foto lukt dat me nu niet. Ahum.)

rossig buiskussen
roze!? het lijken wel lychee’s…
zwammen
… een soort naan…
zwammen
… of een verfrommelde pannenkoek…
zwammen
… zien er op zich ook best lekker uit, bakken in de pan…
zwammen
… heb je die eigenlijk op de Veluwe, oesterzwammen..?
bovist of parelstuifzwam?
…hm, bovisten, of parelstuifzwammen, of … ze lijken een beetje op zeeëgelskeletten…
zwammen
… groepjes vind ik altijd zo gezellig, vooral dat witte minigroepje dat erbij komt staan…
zwammen
… oranje boomkoekjes… of zo… geen idee…
elfenbankjes
… ja! de gewone elfenbankjes, al zie ik ze d’r zó afglijden…
vliegenzwam
ooooh die ken ik, een baby vliegenzwam wordt geboren…
vliegenzwam
en daar staat z’n grotere broertje…
zwam
en: de welbekende “blob”…

Voel je vrij om te melden wat je ziet. Serieus. Of niet… 😁😉