Ik schreef al eerder dat ik een groot deel van m’n tuin heb moeten vernieuwen, en in november heel veel nieuwe plantjes heb geplant. Het was spannend of ze zouden aanslaan, zo vóór de winter. Nu zijn de eerste bloemetjes er, en ik kan het niet laten om ze snel op de foto te zetten. Ik kan bijna niet wachten tot alles in bloei staat! Maar dat duurt natuurlijk nog het hele seizoen, dus ik zal geduld moeten hebben… 🙂

Dit is één van mijn favorieten, de elfenbloem (Epimedium grandiflorum ‘Lilaflee’). Zo schattig, dit mini-plantje met een prachtige vorm en kleur blaadjes, en schitterende mini-bloemetjes die een beetje lijken op een mini-akelei. Hier zitten ze nog in de knop:

Epimedium grandiflorum Lilaflee 1
Epimedium grandiflorum Lilaflee 2

En hier zijn ze open!

Het nagelkruid (Geum coccineum ‘Borisii’) heeft het de vorige keer niet zo lang volgehouden, maar ik vind de kleuren zo mooi dus ik heb ‘m toch maar weer geplant. Deze keer een oranje versie.

Geum coccineum Borisii

Het zandkruid (Arenaria montana ‘Blizzard’) heb ik voor het eerst. Hij is er lekker vroeg bij met z’n felwitte bloemetjes die ik bijna niet kan fotograferen, zo wit zijn ze.

Arenaria montana Blizzard

De scheefkelk (Iberis sempervirens) had ik ook al eerder, maar vooral deze versie vormt al vroeg in het voorjaar een prachtig spierwit tapijt, onweerstaanbaar!

Iberis sempervirens

En tot slot dit viooltje (Viola sororia ‘Freckles’), een iets andere soort dan de ‘gewone’ viooltjes, in het paars/blauw/witte gedeelte van mijn tuin. Hij bloeit lekker vroeg! Ik hoop alleen dat ‘ie niet straks in de hele tuin staat zoals de meeste viooltjes…

Viola sororia Freckles

Binnenkort hopelijk meer!