Het is alweer een tijd geleden, maar het groeit intussen gewoon door als een gek. Een update dus, over wat er allemaal in m’n tuintje bloeit.

Ik had een paar weken geleden al een paar foto’s gemaakt, en ben daarna met vakantie gegaan. Kom ik terug… jemig wat een explosie aan bloemen! En dat in twee weken! Ik ga dus maar snel weer wat foto’s maken. Op alfabet. Van de Nederlandse benamingen 😉

Akelei
Akelei – Blijft een favoriet van me. Zaait zich makkelijk uit, maar dat vind ik in dit geval niet erg… Had deze keer blauwe gekocht, ben benieuwd welke kleuren de zaailingen straks allemaal hebben 🙂
Alsem
Alsem – Dit was een paar maanden geleden een groepje van 5 piepkleine plukjes maar is nu een heel veld geworden…
Bosbes
Bosbes – Doet het veel beter nu ik hem een nieuw plekje in de volle zon heb gegeven! Dat wordt smikkelen straks!
Citroentijm
Citroentijm – Oeps, die heb ik dus te weinig geknipt… staat nu in bloei. Moet ik vaker gaan eten.
Engels gras
Engels gras – Een opmerkelijke “reuze” versie van het bekende Engels gras: deze heeft veel grotere blaadjes en bloemen!
Ereprijs
Ereprijs – M’n naamgenoot (Veronica ;-)) is een uitgezaaid overblijfsel van vóór de vernieuwing. Met een kleine bezoeker erop.
Goudkorrel
Goudkorrel – Spannend, ik had geen idee hoe dit plantje eruit zou gaan zien toen ik ‘m kocht. Hij is leuk hoor! Zou een bodembedekker moeten worden.
Hoornbloem
Hoornbloem – Groeit werkelijk als een debiel. Ik moet nu al stukken weg gaan knippen, omdat andere planten overwoekerd worden… Wat een groeikracht!
Klokjesbloem
Klokjesbloem – Ik heb altijd wel een paar soorten in m’n tuin, ik hou ervan… en de bijtjes ook! Hou m’n blogpost daarover in de gaten…
Kogelbloem
Kogelbloem – Hoewel dit niet de soort is die ik al eens eerder had en dacht nu weer gekocht te hebben (met van die bolletjesbloemen), vind ik ‘m toch mooi. Ik hou van het warme zonnige geel.
Lavendel
Lavendel – Staat een prachtig blauw veldje te wezen. Ze bloeiden nog toen ik ze plantte in november, dat belooft wat voor deze zomer!
Lobelia
Lobelia – Een verlept setje dat bijna de vuilnisbak in ging bij de supermarkt, maar mooi dat ze het toch nog gered hebben!
Lupine
Lupine (vorige maand) – Hm. Ik had blauwe gekocht. Maar goed, dit is ook mooi. Het grappige is dat de zaailingen van m’n vorige – rode – lupines nu wel blauw staan te bloeien 🙂
Schuimbloem
Schuimbloem – Deze had ik ook gered uit de oude tuin, waar hij nooit happy was. Misschien is dit nieuwe begin beter?
Sierui
Sierui – Deze foto is nog van mei. Mooi zijn ze! En populair bij de bijtjes!
Steenanjer
Steenanjer – De eerste bloeide net voordat ik weg ging, inmiddels staat er een heel veldje.
Vedermos
Vedermos – Ook een gered zieltje. Hij is blij op z’n nieuwe plekje… Met die piepkleine UFO-bloemetjes…
Vuurpijl
Vuurpijl – Deze is nog een afstammeling van een vorige generatie, maar ik heb ook een nieuwe groep geplant in maart. Die laten nog even op zich wachten…

Het is bijna niet bij te houden, elke dag zie je gewoon hoe hard het groeit en wat er weer voor nieuws in de knop staat. De storm in de eerste week van juni heeft hier en daar slachtoffers gemaakt onder het jonge spul, maar ik ben aan de slag geweest om het één en ander weer rechtop te zetten met wat bamboestokjes. Voor de bijtjes!

Ik post ook gauw over die interessante beestjes in de tuin, wordt vervolgd…