Je staat er niet altijd bij stil maar jemig wat zijn er veel beestjes om je heen! In je eigen tuin komt een hele wereld aan fauna voorbij als je even goed oplet… Het meeste gaat gewoon langs je heen als je binnen zit. Soms kijk je net op het goeie moment naar buiten, of ben je zelf ook in de tuin aan het schooien. Meestal natuurlijk net weer géén fototoestel bij de hand…

Ik dook eens even in de archieven, op zoek naar foto’s die ik in de tuin heb gemaakt waar beestjes op staan. En ik kwam er toch meer tegen dan ik dacht… Ook van momentjes die ik alweer was vergeten. Niks spectaculairs, en veel foto’s zijn superwazig, van te grote afstand, maar ik vond er wel grappige tussen zitten.

konijn
Een konijn? In de tuin? Dat gaf ineens een buiten-wonen-gevoel… Bizar.
groene specht
Een groene specht. Je hoort ze wel, maar ziet ze niet. Deze besloot even te landen om mijn tuin nader te verkennen.
groene specht
buizerd
‘In de lucht’ is niet echt ‘in m’n tuin’, maar een mooi gezicht is het wel als zo’n roofvogel boven je hoofd zweeft. Zo te zien is het een buizerd…
grijze huisspin
Even schrikken als je deze tegenkomt! Het is volgens mij een gewone (grijze) huisspin. Maar wel groot!
roodborstje
Regelmatige bezoekers, en toch zelden op m’n foto’s: roodborstjes. Ik las dat dat roodborstje dat je denkt te herkennen niet ‘dezelfde’ is – althans, in de winter hebben we andere roodborstjes te gast dan in de zomer…

roodborstje

vink
Ehm dit is helemaal geen roodborstje, ‘t is een heel vaag vinkje.
salamander
Salamandertje in een tuinemmer. Er bleek in de modder een hele grote familie te wonen met nog piepkleinere broertjes en zusjes van deze, zoooo schattig!
blauw muntgoudhaantje
Op de deurpost zat deze prachtig te glimmen: een blauw muntgoudhaantje.
bont zandoogje
Deze telt eigenlijk niet, want hij was jammergenoeg al dood…:-( Ik vond ‘m zo mooi intact dat ik toch een foto heb gemaakt van dit bont zandoogje.
egelsporen
En deze sporen verraadden het bezoek van een egel. Die kwam vast de slakken opeten die op hun beurt m’n hosta’s opeten, ha! Ik wil gelijk volgende winter een egelhuisje maken, zou er iemand komen wonen…?

Ik kijk weer met andere ogen naar m’n gewone tuintje… de natuur is dichterbij dan je denkt. Binnenkort eens een poosje voor het raam bivakkeren met een fototoestel, benieuwd wat er allemaal langskomt!