Oké, nog één keer dan, maar dan hou ik er echt over op (denk ik ;-))… Meneer en mevrouw specht zijn er weer. Ze wisselen elkaar tegenwoordig af met een bezoek aan mijn tuintje. Vooral als ik m’n spechtenblok weer heb gevuld, zoals gisteren. Vandaag is het blok al bijna leeggegeten, zo snel gaat dat…

grote bonte specht
…binnen een dag is zo’n blok leeggegeten…
grote bonte specht

…daar zit nog wat geloof ik…

Vandaag wordt er een uitgebreidere inspectie uitgevoerd door meneer specht. Hij gaat eens uitgebreid de kale druivelaar tegen de schutting inspecteren op lekkere beestjes. Twee meter achter m’n keukendeur, dus hij schrikt zich rot als ik beweeg, en verdwijnt vliegensvlug over de struiken.

Maar al snel is ie terug. En nu zijn de vetbollen aan de beurt.

grote bonte specht
…je ziet me niet, je ziet me niet…
grote bonte specht
…staat daar iemand naar me te kijken…?
grote bonte specht
…ik heb je heus wel gezien hoor, daar achter het raam!
grote bonte specht
…zo’n staart lijkt goed bruikbaar als extra pootjes…
grote bonte specht
…heb ik nou geknoeid?

Wow, die zijn lekker! Hij gaat helemaal uit z’n rooie dakje. Alle kanten worden uitgeprobeerd, hij klampt zich zelfs aan de onderkant vast en pikt als een bezetene in de voerbolletjes. Z’n bewegingen zijn zo wild dat alle foto’s waarbij ik volledig inzoom wazige gevlekte kunstwerkjes worden, helaas. Delete.

grote bonte specht
grote bonte specht
grote bonte specht
…ik wil dat stukje daar, daartussen…

Maar intussen heb ik zelf ook weer lekker genoten! 😁