Het blijft maar grijs en grauw en donker en somber. En niet alleen in mijn verbeelding, nee, de cijfers bevestigen het. We beginnen 2022 met minder dan de helft van de zonuren van een ‘normale’ maand januari, we komen echt heel wat tekort! En ik kan daar heel slecht tegen. Ik zit maar te drentelen en te somberen, ik wil naar buiten, ik wil licht, ik wil groen, ik wil warmte en levendigheid!

Ik kan natuurlijk tòch wel naar buiten. Maar als het zo grauw is vind ik het veel minder leuk om buiten te lopen. Ook al is het droog. Alles ziet er zo kleurloos en somber uit… Het lijkt ook alsof je veel minder leven ziet. Ik probeer dus wel regelmatig een frisse neus te halen, maar echt vrolijk word ik er niet van.

Wat wel gek is, als je erover nadenkt: het is alleen grauw hier, onder de wolken. Als je een stukje verderop zou zijn, of bóven de wolken… dan is de zon er gewoon nog, hij is niet weg of zo. Niet dat de héle planeet grauw is. (Al heb ik soms dat gevoel wel, als je naar het nieuws kijkt…)

Tja, hoe fix ik dit? Door zelf het zonnetje in huis te zijn hahaha… Zucht.

Hm. Ik scroll eens wat door m’n foto’s. Daar zitten best zonnetjes tussen. Waar ik wel vrolijk van word. Oké, ik ga nu eens even niet de dag plukken en in het moment leven. Ik duik in het verleden, in het niet-hier-en-nu, in de zonnige momenten. Met een beetje fantasie zijn die zo weer terug. Een Do It Yourself zonnetje dus!

zonsopgang
kijk daar komt ie…
verblindend zonnetje
verblindend in je eigen achtertuintje…
mistig zonnetje
maar ook in de ochtendmist is ie prachtig…
kleurige zonsopgang
die kleuren… dat bedoel ik!
zonnetje achter wolken
jaja achter de wolken schijnt ie ook…
winterzonnetje
een koud winterzonnetje is ook goed…
veluws zonnetje
tijdens een Veluwse boswandeling…
zonnetje Kefalonia
… of in zonnig Kefalonia…
zonnetje Toscane
… of in zonnig Toscane…
zonnig Vancouver Island
… of onderweg naar Vancouver Island…

Wauw, ik kom zoveel mooie vakantiefoto’s tegen, leuk zeg… ik ben even weg!

😁😎🌞