We mopperen wat af over het weer. Het is nooit goed. Afgelopen maanden hebben we echt schitterend weer gehad, met recordaantallen zonuren en daar zijn we met z’n allen wel blij mee, maar… we hebben ook een record aan neerslagtekort. Dat is dus ook weer niet goed. Ik schreef vorige week nog hoe ik mijn best loop te doen om wat zuiniger om te springen met kraanwater. En hoe mijn eerste regenton alsmaar leeg blijft.

Maar nu regent het eindelijk! Wat heerlijk, die geur van de regen (petrichor, door vrijkomende geosmine, moet je eens opzoeken 😉)… Je ziet bijna hoe de planten zich volzuigen. Neerhangende toppen en slappe aren richten zich weer op. Dat een buitje op je kop tijdens het joggen zo lekker fris kan zijn, genieten hoor!

En nu is de regenton vol! Niet één, maar al drie keer! Tot de nok, dus er loopt ook nog water terug in de afvoer. Er blijkt dus behoorlijk wat water van dat kleine dakje af te komen van een vierkante meter of 8, heel interessant… Dat betekent dat we echt een flinke regenton erbij kunnen kopen voor het grote dak, plus nog eentje voor het zijdakje. Niet echt een mooi gezicht, maar nu ik heb gezien hoeveel water je ermee opvangt, gaan we het toch maar doen.

Het lijkt een beetje raar om met gieters in de weer te zijn als het regent, maar de grond is echt nog droog. Als je even het bovenste laagje opzij schuift is het na een paar centimeter alweer droog. Ik loop dus driftig heen en weer om zoveel mogelijk water uit de ton te verspreiden, zodat ie weer klaar staat weer nieuw water op te vangen.

Op naar de volgende bui, heerlijk!