Na de kick-off met bermpaddenstoelen, verder met de paddenstoelen op de Sallandse Heuvelrug. Op gevoel heb ik ze gesorteerd, en deze keer een verzameling gemaakt van koraalachtige zwammen en vliegenzwam-achtige soorten. Vooral foto’s, weinig verhaal. Mijn therapie bestond uit het eindeloos zoeken op internet in een poging om de soorten te herkennen 😁. Ondertussen merk ik hoe weinig ik weet van paddenstoelen. En hoe ik me stoor aan de nieuwe spelling ervan hahaha…

Sponszwammen. Ik zag steeds grotere!

De grote parasolzwam kan megahoog zijn. Deze zijn echt minstens 30 centimeter hoog!

Het pronkstukje van het bos is natuurlijk de vliegenzwam. Met z’n opvallende kleur is het altijd goed voor een mooi plaatje!

Deze parelamaniet lijkt door z’n witte vlokjes een beetje op een vliegenzwam, maar de kleur is duidelijk anders.

parelamaniet

Ik ben gek op koraalzwammen, dat zie je aan het aantal foto’s van het kleverig koraalzwammetje hieronder. Niet alleen vind ik de kleur prachtig, maar ze doen me ook zo denken aan die heerlijke onderwaterwereld!

En dan heb je van die minuscule oranje stipjes op een dood takje, dat blijkt dan een schimmel te zijn, een oranje druppelzwam…

oranje druppelzwam

Deze foto heeft niks met paddenstoelen te maken, maar als ik deze boom zie moet ik gewoon een foto maken. Die zit je toch aan te kijken, met al die ogen?!

boom met ogen

In deel 3 nog meer kaboutermeubilair van bekende en onbekende makelij!