Het bleef me dwarszitten. Na mijn klaagstukje over de paddenstoelen die ik niet kon vinden, had ik toch het gevoel dat het aan mezelf lag. En als picpholio in een reactie ook nog eens tipt dat je op waarneming.nl kunt zien waar ze wèl zijn gevonden, gaat het toch weer kriebelen. Dus ik ga eropuit. Niet de polder in, maar… naar het stadspark.

En inderdaad, met enige moeite zijn ze best hier en daar te vinden! Ik heb m’n kaplaarzen aan, dus ik ga van de paden af, schooien tussen de bomen. Hoewel ik daar een dubbel gevoel bij heb… wat als ik net dat bijzondere exemplaar vertrap? Voorzichtigheid is dus geboden, goed kijken waar ik m’n voeten neerzet, en dat valt niet mee tussen al die bladeren!

Wat ik vervolgens merk, is dat het niet handig is als je op leesbrilleeftijd komt. Mèt bril kan ik niks spotten, maar zonder bril zie ik niet wàt ik gespot heb… 😂 Het is dus aan de lopende band bril op, bril af.

En dan nog een tegenslag: m’n pocketcamera is echt niet meer betrouwbaar. Hij wil op een gegeven moment niet meer inzoomen, niet scherpstellen, de sluiter blijft hangen, pfff… en tot overmaat van ramp is binnen no time de accu leeg.

Ik zal het er even mee moeten doen. Achteraf blijken er niet veel plaatjes gelukt te zijn, maar goed. Ik heb wel paddenstoelenlol gehad. (Ik zit ook altijd in dubio bij het posten van foto’s, zo verkleind naar rond de 100kB blijft er helemaal weinig van over, heeft dit wel zin…?) Sowieso zijn er zo vreselijk veel meer paddenstoelen dan dat ik aankan, dus ik sla er een boel over. Geen idee hoe ze allemaal heten, ze zien er voor mij als leek vaak zo hetzelfde uit. Het zou op zich wel iets voor mij zijn om me er meteen in te verdiepen, maar in dit geval is het gewoon tè overweldigend. Hoe lang zou je wel niet moeten studeren om mycoloog te worden…?!

Maar goed, een paar foto’s, dus. Vooral de kleintjes vind ik leuk, maar daarvoor werkte m’n camera dus juist niet mee…

Deel 1. De onbekenden (volgens Obsidentify😉).

Wordt vervolgd…