Het is maart, dus ik ben nou niet bepaald bezig met paddenstoelen. Er valt, afgezien van het voeren van de vogels, in de tuin ook niet veel te doen. Maar de appelboom en de katsura moeten worden gesnoeid (>snik<), omdat ze anders veel te groot worden voor mijn kleine tuintje. En terwijl ik de takken sta klein te maken, valt m’n oog op een boomstronkje dat ik ooit gered heb uit een berg snoeihout achter het huis. Wat groeit daar nou?

De elfenbankjes had ik al eerder gezien. Maar nu zie ik ook één of andere blob, met zachte ronde kussentjes lijkt het… het ziet er een beetje zo uit als de weerschijnzwam die ik in de herfst heb gefotografeerd. Wat grappig!

elfenbankjes
… die had ik al gezien ja…
blauwige korstmosjes
… prachtige minuscule schubjes…
weerschijnzwamachtig
…zachte kussentjes…

En als ik dan nog dichterbij kijk, zie ik overal kleine zwarte vingertjes uit komen. Iiiieieie! Ik denk gelijk aan dodemansvingers, maar deze zijn echt piepklein dus waarschijnlijk zijn het geweizwammetjes. Ik moet inwendig hard lachen om mijn geklaag van afgelopen herfst, terwijl ik gewoon paddenstoelen in de tuin heb…. 😂

geweizwammetjes
enge vingertjes…
geweizwammetjes
of gewoon geweizwammetjes...
geweizwammetjes
… of gewei…vingertjes…?
gesnoeide katsura
de gekortwiekte katsura, met pijn in het hart…