De vlinderstruiken naast het fietspad zijn al weer uitgebloeid, maar jammer genoeg hebben we dit jaar niet die grote zwermen distelvlinders op bezoek gehad, zoals vorig jaar. Ik heb er zelfs niet één gezien. Wel heel veel koolwitjes, maar verder sowieso opvallend weinig vlinders, dit jaar…

Maar vandaag is het een feestje. Waarom precies vandaag weet ik ook niet. Afgelopen dagen hebben we al dagelijks tientallen wespen op bezoek, half dronken lijken ze, als idioten om de druiven heen zwermend. De afgevallen druiven – of misschien door de eksters in het rond geslingerd – worden zorgvuldig afgelebberd tot er een droog schilletje overblijft. Zelfs de pitten hebben nog aantrekkingskracht!

wespen
nomnomnom…

En vandaag dus vlinders. In de dropplanten, de drie exemplaren agastache ‘black adder’ die ik pas vorig jaar geplant heb. En dan heb ik het deze keer dus niet over alleen koolwitjes… Nee, ik zie zowaar een distelvlinder, twee atalanta’s, twee kleine vosjes en vier dagpauwogen!!!! Kennelijk is er vandaag een feestje en is iedereen uitgenodigd!

veel vlinders
… wat een feest, zomaar een foto en er staan al 5 vlinders op…

Het lukt natuurlijk niet om alle soorten in één plaatje te krijgen, maar wel hier en daar een duo, zoals…

atalanta dagpauwoog
… een dagpauwoog met een atalanta…
dagpauwoog kleine vos
… twee dagpauwogen met een kleine vos…
dagpauwoog koolwitje
… een dagpauwoog met een klein koolwitje…

En ik probeer natuurlijk ook nog een paar privéportretten 😁

kleine vos
kleine vos
klein koolwitje
klein koolwitje
distelvlinder
… deze distelvlinder is behoorlijk toegetakeld…
dagpauwoog
dagpauwoog

Okay, het is natuurlijk géén compensatie voor een zomer met alleen maar koolwitjes, maar ik ben tòch blij dat vandaag een goeie vlinderdag was! Een vlinderfeestje!

En de dropplant, die was in z’n eerste jaar al een succes, maar nu weet ik zeker dat ik er héél goed voor ga zorgen! En misschien plant ik er wel een paar extra bij… 😉