Ik blijf gebiologeerd 😉 door al dat kleine leven in de tuin. Hup, camera erbij en weer een stukje schrijven! Alleen al het opzoeken van wat je net gezien hebt is een hele klus. Ik zie niet altijd echt de verschillen, en de ene website zegt soms iets anders dan de andere… Maar steeds weer leerzaam!

Gele halvemaanzwever
Het begint gelijk lastig. In eerste instantie denk ik dat dit een gele halvemaanzweefvlieg is, te zien aan de halve maantjes op de rug. Maar ja, vorige keer zat ik er ook naast… En de maantjes zijn zo breed?!
Wants
Okay, het moet een wants zijn. Maar welke?!?
Het dichtste in de buurt komt de aardappelprachtblindwants, denk
ik (Closterotomus norwegicus).
Hommel
Hommels blijven gewoon leuk.
Witte halvemaanzwever
Een witte halvemaanzweefvlieg, dat kan niet missen zou je zeggen!
Sphaerophoria scripta
De grote langlijf – of is het hèt grote langlijf 😀 – ofwel Sphaerophoria scripta, en wel het vrouwtje. Het mannetje ziet er duidelijk anders uit, en die heb ik ook gespot, …
Sphaerophoria scripta
… deze dus!
Bij
Eh…. een gezellige honingbij, lekker rommelend in de stuifmeel.
Bij
Blote bee-bum. Sorry, geen privacy in de campanula 🙂
Zweefvlieg
Is dit nou weer een grote langlijf (vrouwtje) of niet? De laatste segmenttekeningen lijken daar wel op, dus het zal geen bosband- of bessenbandzwever zijn, maar de middelste gele delen raken elkaar niet, wat ik dan weer vreemd vind.
Groene schildwantseitjes
Nee, geen druiven of plastic balletjes. Ik moest het even opzoeken, maar dit zijn de piepkleine eitjes van de groene schildwants. Keurig hè?
Bij
Weer een bij in actie…
Bij
… en weer een bij in actie.

Dit moet toch de rups zijn van de zuringuil (acronicta rumicis). Wat wel gek is, is dat de haartjes wit zijn. Ik kan alleen foto’s vinden waar de haartjes bruinachtig zijn?!

Mierenverhuizing
Hier vindt een verhuizing plaats. Deze mieren hebben besloten dat mijn terraspot met skimmia niet meer voldoet. Als één georganiseerd team slepen ze de eitjes, coconnetjes en voedselpropjes naar een nieuw verkozen plekje in het terras. Dat wordt weer een verzakking…
Aziatisch lieveheersbeestje
Weer een andere vorm van het Aziatisch lieveheersbeestje. Ik blijf ze schattig vinden, invasief of niet…
Schaakbordlieveheersbeestje
Deze is zo klein dat ik er geen foto van kan maken op dat sprietje. Het is denk ik een schaakbordlieveheersbeestje (Propylea quatuordecimpunctata)! Een prima scrabblewoord.

Zo, van al dat surfen op internet leer ik weer veel, maar het is tegelijk ook verwarrend, al die informatie! Je moet weten welke het meest ‘betrouwbaar’ is, en dat valt niet mee. Dus als je tips hebt, hoor ik het graag!