Hèhè… Het is zover! Ein-de-lijk gaan ze het huis uit! Het waait iets minder hard dan gisteren, en er valt af en toe een druppel, maar het is overwegend droog. Ik kijk gelijk uit het raam als ik wakker ben, rond half zeven, maar ik zie alleen pa onder de tafel rondhupsen. Ik heb toch het gevoel dat vandaag de grote dag is, dus ik installeer me wanneer het maar kan voor het raam!

Gisteren werd er al stoer naar buiten gekeken, en kon ik het eerste koppie op de foto zetten. Maar de catering was toch wel fijn, dus ze bleven lekker binnen…

Zo’n jonge schijtmees kijkt de kat nog even uit de boom:

Tussen 9 en 10 uur zie ik een kleine rakker in de hazelaar zitten. Ontsnapt! Kun je nagaan, je moet eigenlijk er gewoon een hele dag pal onder gaan zitten om niks te missen…

Nèt uit het nest en dan al aan het poetsen! Ja, die veertjes moeten wel klaar zijn voor hun taak…

Wat is ie schattig! Hij blijft een hele poos in de hazelaar zitten, en springt wat onwennig van tak naar tak. De ouders zijn duidelijk in de buurt en houden alles in de gaten. Of dit nu de eerste of de tweede is…? Ik verwacht er eigenlijk twee of drie, afgaande op het gepiep van de laatste dagen. Hoewel ik denk dat het er in het begin méér waren, maar misschien zijn er een paar gesneuveld in de tussentijd 😢 Dat ga ik pas zien als ik het huisje later openmaak, brrr. 😨

Maar er zit er nu duidelijk nog eentje in het huisje, en die is er allemaal nog niet zo zeker van… Het duurt een hele tijd voordat ie zich aan de ‘sprong’ waagt. Eerst goed om je heen kijken!

En jaaaa daar komt ie dan eindelijk:

In de katsura zit ie vol in de wind, dus dat is goed vasthouden, anders waai je zó weg!

Zo’n dikkere tak zit wat makkelijker.

Nou ja, ik kan gewoon niet kiezen, zo leuk zijn ze… Vooruit, nog een paar dan! Met hier en daar een punkkapsel of angry bird 😄

Hee zusje (of broertje?), was jij ook nog hier? Eng hè, allemaal…

twee jonge koolmeesjes

En niet alleen blijven pa en ma in de buurt om op te passen, er wordt ook nog wat lekkers gebracht! Gelukkig maar, want het is best vermoeiend, op zo’n tak zitten… 😉

Nou, veel geluk jongens en meesjes! Jullie zijn hier altijd welkom, voor een hapje, drankje of een warm bedje. Da-hag!

Het is wel stilletjes hoor, nu…🙄

PS update: ‘s avonds zitten ze gezellig met de hele familie in de sierappel, ik herken hun geluidjes gewoon 😃